Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

5 dingen waar u op moet letten als u een beregeningspomp koopt

Als u denkt aan waterpompen, denkt u waarschijnlijk aan een pomp voor een aquarium met vissen. Maar eigenlijk werkt veel in onze directe omgeving met waterpompen. Van toilet tot fontein, en van zwembad tot vloerverwarming. Voor het besproeien uw tuin kunt u ook een pomp nodig hebben. Deze kan water onttrekken uit verschillende bronnen, zoals een naastgelegen slootje, maar ook het water uit de grond. Als u zo’n beregeningspomp wilt kopen, moet u op de volgende dingen letten:

  1. Wat is de pompcapaciteit?

Bij weinig sproeiers op uw gazon, heeft u maar een lage pompcapaciteit nodig. Heeft u echter een veel grotere oppervlakte en dus meer sproeiers, moet u een pomp kopen met een hoge pompcapaciteit.

  1. Wat is de aanzuigdiepte?

De aanzuigdiepte is hoe laag de aanzuigslang van de pomp in het water mag hangen. Als u uit een slootje wilt pompen, is een kleine aanzuigdiepte geen probleem. Wilt u echter uit een veel diepere watermassa pompen, dan heeft u een andere pomp nodig.

  1. Wat is de opvoerhoogte?

De maximale druk die een pomp kan leveren is de maximale opvoerhoogte. Bij een groter aantal sproeiers die tegelijk sproeien, is ook een hogere opvoerhoogte nodig.

  1. Kan de pomp ook vuil water verpompen?

Veel pompen zijn enkel in staat schoon water te verpompen. Dat is niet erg als u bijvoorbeeld water uit de leiding gebruikt, maar als u slootwater wilt gebruiken, kunnen er wel problemen voordoen. Sommige beregeningspompen zijn hier echter wel tot in staat en bij het gebruik van niet-helder water zijn deze pompen aan te raden.

  1. Kan de pomp permanent geplaatst worden?

Als u de pomp niet steeds wilt installeren en dan weer deinstalleren, kunt u het beste een pomp kiezen die permanent geplaatst kan worden. Het kost u meer, maar is de bespaarde moeite zeker waard.

 

Met deze tips bent u helemaal voorbereid om uw aankoop te doen. Veel succes!

https://www.waterpompshop.nl/