Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

“breng je kind mee naar je werk”-dag

Eens per jaar is het dan weer zover: “breng je kind mee naar je werk”-dag. Dan zijn er ineens heel veel kinderen op de werkvloer die mogen meekijken hoe papa en mama werken en wat zij precies doen. Dit is erg leerzaam, want zo leren ze hoe het werken op kantoor gaat. Hoe een dag verloopt en hoe sociale contacten gaan. Dan weten ze dit wanneer ze zelf op kantoor gaan werken. Daarnaast zien ze wat hun ouders nou eigenlijk doen. Dit versterkt de band.

Zelf had ik nooit echt een idee wat mijn ouders deden. Mijn moeder werkte in de bibliotheek. Ik dacht altijd dat dit betekende dat ze allemaal boekjes aan het sorteren en scannen was, maar dat bleek anders te zijn. Ze schreef namelijk artikelen voor op de site van de gemeente, vanuit de organisatie van de bibliotheek.

Mijn vader was mij nog veel meer een raadsel. Als ik dan een keer op zijn werk zag, dan zag ik hem alleen maar symbolen typen waar ik geen kaas van kon maken. Ik noemde wat mijn vader deed dan ook altijd heel oneerbiedig “toetsjes tikken.” Later kwam ik erachter dat hij ICT-specialist is bij een groot pensioenbedrijf.

 Voor mij was zo’n “breng je kind mee naar je werk”-dag dus erg nuttig geweest. Maar een vraag die het bij veel mensen oproept, is; wat moet mijn kind dan de hele dag doen? Nou, een kind kan heel goed helpen met kleine klusjes. Een kleiner kind, van rond de 10, kan helpen met een etiket machine of een barcode maker. Dat is voor hem of haar ook nog eens een leuk klusje. Maar een wat ouder kind kan helpen met de administratie. Laat het kind ook goed zien wat je doet, en leg de simpelste dingen nog uit. Dan kan je kind het maximale uit de dag halen.

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/