Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Diëten

Tegenwoordig dieet bijna de helft van de Nederlanders. Dit komt omdat door de grote welvaartsgroei van de afgelopen jaren we veel meer geld hebben om eten te kopen. Dat gecombineerd met minder beweging doordat het werk wat we doen minder fysiek is, en we hebben een verklaring waarom mensen steeds dikker worden. Dit wordt natuurlijk ook versterkt door de aantrekkingskracht van fast food, wat ons al van jongs af aan wordt aangeleerd. Om deze gewoontes af te leren en gezonder te gaan eten, volgen veel mensen dus een dieet. Maar er zijn talloze diëten om uit te kiezen, hoe weet je nu wat je moet doen?

Zo heb je bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet. Hierbij eet je minder calorieën uit koolhydraten. Dit betekent dat je minder dingen eet die hoog zijn in suikers. Hierbij kun je denken aan snoep en fruit, maar ook aan pasta’s en granen. Toch kan je erg lekker eten als je koolhydraatarm eet, met low carb recepten.

Daarnaast is er het bekendste dieet, het dieet waarbij je mindert in je inname van vetten. Hierdoor moet je dingen als friet, pizza en ander junk food laten staan. Maar ook kaas moet in mindere maten gegeten worden, net als yoghurt en veel vleessoorten. Het voordeel van dit dieet is dat je de bron van de vetaanmaak van het lichaam aanpakt, door de vetinname te beperken. Wel is het aan te raden dit niet te lang te doen, omdat je anders intolerant voor vet kunt raken.

Je hebt nog talloze andere diëten; het fodmap dieet, het sibo dieet, het keto dieet,  het paleo dieet, het gaat maar door. Het beste wat je kunt doen is een dieet een paar dagen uitproberen en kijken of het voor jou een haalbaar dieet hebt. Dan kun je zien wat de effecten op jouw lichaam zijn.

https://verdify.nl/