Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een beveiligingscamera kan niet zomaar worden geplaatst

Momenteel tellen we in Nederland circa 229.000 geregistreerde beveiligingscamera’s. Op provinciaal niveau zijn er wel duidelijke verschillen gezien de hoeveelheid beveiligingscamera’s. Zo hangen er in Zuid-Holland en Utrecht zo’n 13 camera’s per vierkante kilometer, terwijl de camera’s in Friesland en Zeeland op eén hand te tellen zijn.

Een beveiligingscamera is een ultieme toevoeging rondom een pand om de beveiliging te waarborgen. De camerainstallatie dient als afschrikmiddel om inbrekers buiten de deur te houden. Bij het plaatsen van een beveiligingscamera zijn er enkele tips die interessant zijn om te weten.

Maak de portemonnee blij

Als eigenaar kun je bij diverse verzekeraars terecht om korting te verkrijgen bij de plaatsing van een beveiligingssysteem. Dit geldt onder meer voor de plaatsing van een alarmsysteem, brandbeveiligingssysteem of veiligheidscamera’s. Wel zijn er enkele eisen verbonden aan de beveiliging, voordat men in aanmerking kan komen met de kortingen.

Enkel eigen eigendommen filmen

Zolang de camera het eigen terrein filmt zullen er geen eisen verbonden zijn aan de opgenomen beelden. Toch kan de situatie al snel veranderen indien er bezoek over de vloer komt of er een babysitter blijft overnachten.

Ook wanneer de camera gericht is op een openbare weg of locatie kan gevolgen hebben. In onze wetgeving staat de privacy van de mens centraal. De eigenaar in de problemen komen wanneer een persoon ongewenst gefilmd is en hier een klacht over heeft ingediend. Zo zou de eigenaar niet enkel gesanctioneerd worden, maar ook zal hij/zij ook het risico lopen aansprakelijk te worden gesteld.

Het benoemen van de beveiliging

Ook wanneer enkel het eigen pand wordt gefilmd, kunnen anderen op beeld staan. Dit zal geen enkel probleem zijn, zolang de beelden niet misbruikt worden. Echter is de eigenaar wel verplicht om de bezoekers te informeren over de geplaatste camera beveiliging. Door het plaatsen van een bordje met een pictogram zal de bezoekers voldoende geïnformeerd worden. Hierbij kunnen de bezoekers zelf de beslissing maken of ze het terrein willen betreden of niet.

http://groenewegendelft.nl