Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Grrr, de muis van mijn computer reageert niet goed!

Een computermuis die niet goed reageert, kan een hoop irritatie opwekken. Gamen met een slecht reagerende muis gaat niet lukken, werken gaat een stuk trager. Ga daarom samen met behulp van dit artikel op zoek naar de mogelijke oorzaak van jouw probleem en kijk wat je eraan kunt doen.

  • Vuil en viezigheid

Vuil kan de goede werking van een muis in de weg staan. Maak allereerst de lens van de muis schoon en kijk of het probleem zich nog steeds voordoet. Een haartje of vuiltje op de lens kan soms al voor slechtere of tragere muisbewegingen zorgen. Het kan sowieso geen kwaad de muis en andere invoerapparatuur goed schoon te houden. Vaak is afnemen met een vochtige doek al voldoende.

  • Slechte ontvangst

Werk je met een draadloze muis, dan moeten met enige regelmaat de batterijen in de muis zelf vervangen worden. Als de muis trager reageert, is dat een van de eerste dingen die geprobeerd kunnen worden. Ook een extra controle of de receiver (de ontvanger) van de muis nog goed in de pc of laptop zit, behoort tot een van de eerste handelingen. Heb je een bedrade muis? Kijk dan even of deze correct is aangesloten op de laptop of pc.

Voor beide soorten muizen geldt dat aangeraden wordt ze ook op een andere usb poort in de pc of laptop te proberen. Dit om een kapotte of slecht werkende usb poort uit te sluiten.

  • Besturingsprogramma’s

Om een muis optimaal te laten werken dienen alle drivers en software die is bijgeleverd, goed geïnstalleerd te worden. Om het probleem van een niet goed werkende muis op te lossen, is een nieuwe installatie aan te raden. Bekend zijn onder andere problemen met Windows 10 die automatisch de drivers van je aanwijsapparatuur overschrijft. Voor het uitvoeren van een nieuwe installatie kun je ‘automatische updates’ uitzetten, maar dit is een vrij lastige procedure. Neem hiervoor contact op met een deskundige.

  • Ondergrond

Bekijk ook even op welke ondergrond de muis gebruikt wordt. Is deze schoon en vlak? Soms kan een muismatje of een papiertje onder de muis leggen uitkomst bieden.

Vraag het een specialist

Zijn bovenstaande zaken niet de oorzaak, dan kun je contact opnemen met een expert zoals PC reparatie Amsterdam. Hij of zij weet op dit gebied meer dan de gemiddelde Nederlander en kan je wellicht helpen je muis weer perfect werkend te krijgen.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/