Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Ik ben ontslagen, wat nu?

Als u ontslagen wordt, heeft dit grote gevolgen. Zo zult u niet alleen tijdelijk zonder werk zitten, maar kunt u ook financiële problemen kunnen krijgen: u heeft immers geen maandelijks inkomen meer. Na het ontslag zullen er dan ook veel dingen worden geregeld om deze periode goed door te komen.

Benieuwd welke stappen u moet zetten na het ontslag? Lees snel verder.

Controleer of u recht heeft op een uitkering

Indien je voldoet aan de eisen, zult u een werkloosheidsuitkering, oftewel WW-uitkering, kunnen aanvragen. Echter zal deze uitkering opmerkelijk lager liggen dan de loon dat u verdiende. Hierbij is het wel belangrijk om tijdig de uitkering aan te vragen. Doet u dit niet? Dan zult u geen uitkering ontvangen. Doet u dit te laat? Dan zal de uitkering een stuk lager liggen dan de officiële uitkering.

Ga na hoe hoog uw transitievergoeding zal zijn

Indien een werkgever een werknemer ontslaat, zal de werkgever de werknemer een transitievergoeding verschuldigd zijn. De transitievergoeding is een aanvulling op de WW-uitkering om de werkloze periode te kunnen financieren. Indien u weet hoe hoog uw transitievergoeding is, kunt u inschatten wat uw financiële status maandelijks zal zijn. De transitievergoeding berekenen kan inmiddels op diverse websites. De gemakkelijkste manier is door 1/3e maandsalaris per dienstjaar te berekenen.

Pas uw uitgaven aan

Hoogstwaarschijnlijk bent u gewend om te leven naar uw loon. Indien u €1.000 verdient per maand, zal het een uitdaging zijn om de maand met €200 door te komen. Veel ontslagen medewerkers kampen dan ook met hun uitgaven en huidige banksaldo. Er gaat immers geld uit, maar er komt geen geld meer in. Om meer grip te krijgen op uw uitgaven, is het raadzaam om een boekje bij te houden met al uw kosten en uitgaven. Op die manier kunt u nagaan waar uw geld maandelijks naartoe gaat.

http://transitievergoeding.nl