Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Klaar voor een carrière stap?

De meeste werknemers komen wel op het punt in hun carrière waarop zij het gevoel krijgen dat zij niet meer verder leren en als het ware stil staan binnen de organisatie. Dit is natuurlijk vervelend voor de werknemer maar ook voor de werkgever. Het kan zijn dat je als werknemer minder zin krijgt in je werk en met tegenzin uit eindelijk naar het werk gaat. De sfeer maar ook de werkprestaties zullen hier ongetwijfeld bewust en onbewust onder lijden.

Er zijn verschijnende bureaus die zowel de werknemer als de werkgever helpt met vraagstukken die gaan over de ontwikkeling en het in beweging brengen en houden van medewerkers binnen grotere organisaties. Voor de medewerker bestaan er doorgaans drie mogelijkheden qua begeleiding of pakketten. Loopbaan begeleiding en –advies, outplacement en zakelijke coaching. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer het gaat om loopbaan begeleiding en advies zal de desbetreffende werknemer ondersteunt worden in het persoonlijke functioneren. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, samenwerking, hoofd- en bijzaken onderscheiden of je empathisch vermogen, zodat de werknemer weer optimaal functioneert en klaar is voor de volgende loopbaanbegeleiding.

Outplacement is de begeleiding die bij het ontslag van een werknemer aangeboden kan worden door een gespecialiseerde dienstverlener op de kosten van de werkgever. Tijdens een outplacement traject wordt de werknemer begeleid op verschillende fronten. Hoe kun je het beste solliciteren, wat zijn de beste netwerken om een nieuwe werkgever te ontmoeten. Bij een gerichte aanpak is er 75% meer kans op het vinden van een baan die bij je past. Dit doordat de werknemer een complete update en trainingen krijgt om zichzelf goed te presenteren gedurende het gehele sollicitatieproces.

Wanneer het gaat om zakelijke coaching kun je denken aan een carrière stap maken maar de werknemer mist de specifieke competenties, vaardigheden, kennis of inzichten. Tijdens de zakelijke coaching word hier advies en coaching gegeven hoe een werknemer hier aan moet kunnen werken. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat.