Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Maak de Kerst onvergetelijk met deze tips

Langzamerhand komt het einde van het bewogen jaar 2021 in beeld. Bij deze afsluiting komen ook diverse feestdagen steeds dichterbij, waaronder Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Kerst kan momenteel als eén van mijn favoriete feestdagen worden beschouwd. De verlichtingen door de stad heen, de warme kopjes chocolademelk en de vrolijke kerstmuziek maakt mij ieder jaar opnieuw blij.

Toch vliegt de Kerst ieder jaar weer voorbij. De dagen staan vaak in het teken van een bijeenkomst van vrienden en/of familie, waarbij het jaar wordt besproken, mooie herinneringen worden opgehaald en de grappigste verhalen naar voren komen. ‘Time flies when you’re having fun’ zullen we dan maar zeggen!

Onvergetelijke kerst

Uiteraard zou het spijtig zijn als deze mooie dagen na enkele weken weer vergeten worden. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer uit te pakken met Kerst, zodat ieder jaar weer een onvergetelijke week zal zijn. Hieronder staan enkele tips opgesomd om dit jaar een onvergetelijke Kerst te organiseren.

Decoratie tot het maximale

Een feest zonder decoratie kan niet worden beschouwd als ècht feest. Zet de huis- of eetkamer geheel in het teken van Kerst; hang slingers op, plaats kaarsjes en versier de kerstboom met de meest opvallende kerstballen. Hoe meer, hoe beter. Welk feest zou jij immers sneller vergeten; een feest in een simpele zaal of een feest waar de zaal is omgetoverd in een spectaculaire danszaal. Vergeet hierbij uiteraard ook niet je eigen outfit: een foute kersttrui of matchende kersttruien met familieleden kunnen ook een lach op iemands gezicht bezorgen. Laat je creativiteit zijn gang gaan!

Gesprekken tot in de late uurtjes

Niets is leuker dan oneindige gesprekken aan tafel. Toch kan het lastig zijn om een gesprek in gang te houden als de personen in kwestie elkaar langere tijd niet gezien hebben. Om de stilte te doden is het mogelijk de mooiste herinneringen op te halen. Dit kunnen herinneringen zijn van afgelopen jaar, maar uiteraard ook van jaren geleden. Kun je daar geen gehele avond mee vullen? Schrijf dan enkele kaartjes met grappige, ongemakkelijke, serieuze en interessante vragen die gesteld kunnen worden tijdens het eten.

Geen oordelen

Kerst wordt vaak doorgebracht met de mensen die elkaar door en door kennen. Toch kan dit idee een gestold beeld zijn, zeker wanneer je de betreffende personen voor lange tijd niet gezien hebt. Voer een gedachte-experiment uit met jezelf, waarbij je probeert de mensen om je heen te zien als nieuwe mensen die je vandaag voor het eerst ontmoet. Hierbij kun je jezelf verrassen met nieuwe kanten en inzichten van mensen.

https://www.uglyxmas.be/be_nl/