Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Mijn Windows computer is net geupdatet: waarom heb ik geen verbinding met internet?

Dat je het Windows besturingssysteem van je computer regelmatig geüpdatet wordt, is heel belangrijk. Dit is onder andere zo belangrijk omdat Windows vrijwel continu het doelwit is van internetcriminelen die iets met het besturingssysteem van computers willen uithalen. Voor die criminelen valt daar namelijk veel geld aan te verdienen. Door je computer up-to-date te houden, verklein je dus de kans dat jij (met jouw computer) te maken krijgt met internetcriminaliteit.

Daarnaast is updaten belangrijk omdat het zelfs voor Microsoft niet mogelijk is een besturingssysteem te maken dat 100% vrij is van fouten en een gigantische hoeveelheid hardware, software en apparatuur probleemloos kan ondersteunen.

Bovendien is de computerwereld een wereld die non stop in beweging is. Dit wil zeggen dat er op het gebied van computeronderdelen, software en randapparatuur steeds weer nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Het besturingssysteem moet hier natuurlijk ook aan aangepast kunnen worden. Dat kan via steeds weer nieuwe updates.

Automatische updates

De meeste updates gebeuren automatisch. Automatische updates zijn correcties en verbeteringen van het besturingssysteem. Deze updates zijn grofweg te verdelen in 4 categorieën:

  • Updates die het besturingssysteem minder vatbaar voor malware maken;
  • Updates die fouten en bugs uit de beveiliging van het besturingssysteem halen;
  • Updates die extra’s aan het besturingssysteem toevoegen;
  • Updates die hardware drivers (= stuurprogramma’s, software) bijwerken.

Vooral bij updates die onder de laatstgenoemde categorie vallen kan weleens wat misgaan. Dit komt doordat er tussen driver updates ook updates voor de netwerk adapter kunnen zitten. Gaat er bij het updaten van de drivers voor de netwerk adapter iets fout, dan werkt de internetverbinding ook niet meer. Dit probleem kun je gelukkig heel eenvoudig zelf oplossen:

  • Ga in het configuratiescherm naar ‘Apparaatbeheer’;
  • Klik op het + teken voor de netwerkadapters;
  • Klik met de rechtermuisknop op de adapter die je gebruikt voor je internetverbinding.
  • Kies ‘Eigenschappen’;
  • Ga naar het tabblad ‘Stuurprogramma’.

Is het stuurprogramma tijdens het updaten vervangen door een nieuwer stuurprogramma dan wordt de knop ‘Vorig stuurprogramma’ actief en kun je erop klikken. Als de driver tijdens het updaten tijdens het updaten is vervangen door een driver die niet werkt, kun je op deze manier dus de vorige driver terugzetten. Is de knop in het grijs weergegeven en kun je er niet op klikken? Dat wil zeggen dat de driver tijdens het updaten niet vervangen is.

Er is weer verbinding met internet

Heb je de vorige driver teruggezet en is de verbinding met internet hersteld? Dan is er nog één ding dat je moet doen. Om te voorkomen dat Windows de driver tijdens het updaten alsnog vervangt door de driver die problemen geeft, dien je naar ‘Windows Update’ te gaan en de driver update te verbergen. Deze is meestal vrij snel terug te vinden tussen alle andere updates. Als je hem gevonden hebt, klik je met de rechtermuisknop op de update en kies je voor ‘Verbergen’.

Nog steeds problemen?

Heb je de stappen uit dit artikel doorlopen, maar ondervind je nog steeds problemen met internet? Schakel dan de hulp in van een expert in laptop reparatie in Rotterdam, of ga langs bij een reparatiebedrijf bij jou in de buurt. Wedden dat je in no time weer online bent?

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/