Thursday, October 21
Shadow

Populaire LED E14 lampen

LED E14 wordt met de jaren populairder

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Led lampen zijn een ware hit en ze worden met de jaren steeds populairder. Hoewel we vroeger gewoon een standaard gloeilampje kochten, worden we nu overspoeld door verschillende soorten en maten led lampen. Het is dan ook niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elke soort led e14 lamp is weer onderverdeeld in sterkte, kleur, etc. Hieronder zullen we je een aantal tips geven voor het kiezen/kopen van led lampen, waardoord de keuze die je moet gaan maken misschien een beetje makkelijker wordt.

Allereerst is het belangrijk om je doel voor ogen te hebben. Waar ga je de led e14 voor gebruiken? Is het voor sfeerverlichting of dient het voor specifiekere doelen zoals het verlichten van een werkomgeving? Zo zijn er bijvoorbeeld led e14 lampjes die vooral in kaarsvorm bestaan. Ze behoren tot een van de standaard led lampen die in het dagelijks gebruik prima inzetbaar zijn.

Let bij de aanschaf van led verlichting op de energiezuinigheid. Dit is namelijk de hoofdreden waarom veel mensen overstappen op led verlichting. Led lampen zijn een stuk zuiniger dan reguliere gloei- en halogeenlampen. Ze verbruiken veel minder stroom en kunnen jaarlijks een hoop euro’s besparen. Online kun je bijvoorbeeld het stroomverbruik controleren en vergelijken met andere led lampen. Op basis daarvan kun je een keuze maken wat led lampen betreft. Kies bijvoorbeeld een led e14 als je licht nodig hebt voor een nachtkastlampje of sfeerverlichting in de woonkamer. 

Let ook bij de koop op de fitting. Een gloeilamp was hierin wat algemener, maar led lampen hebben verschillende fittings waardoor ze niet altijd geschikt zijn voor je doel. Controleer dus van tevoren wat je nodig hebt om problemen en teleurstellingen te vermijden.

Als het echt belangrijk is hoe sterk het licht is en welke kleur led e14 heeft, dan is het verstandig om in een winkel te gaan kijken. Op die manier zie je gelijk het effect en kun je beoordelen of het licht aan je verwachtingen voldoet. Mocht het licht namelijk niet zijn wat je ervan verwacht nadat je een lampje online hebt besteld, moet je deze weer terugsturen, een nieuwe bestellen, enz.

Als je toch online een lamp bestelt, kijk dan goed naar de specificaties. Hier kun je meestal alle nodige informatie vinden om te zien of het lampje aan je verwachtingen voldoet. Bij een led e14 gaat het bijvoorbeeld om een kaars vormig lampje dat veel in kroonluchters wordt gebruikt. Je gebruikt hem gewoon hetzelfde als een gloeilamp, alleen het lampje is spaarzamer en uiteindelijk ook een stuk goedkoper. 

http://www.leds-depot.be/led-230v/e14-led-lampen.html