Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Receptioniste hebben niet voor iedereen de tijd

Receptioniste hebben niet voor iedereen de tijd

Tandartsen, ziekenhuizen, huisartsenposten en andere plekken worden op werkdagen druk bezocht door veel verschillende patiënten. De één heeft meer aandacht nodig dan de ander. En dat merken de receptioniste maar al te goed. Sommige mensen maken graag een praatje aan de balie tijdens het wachten, terwijl de receptionist daar eigenlijk niet op zit te wachten. Die tijd kunnen zij namelijk goed gebruiken voor andere administratieve werkzaamheden. Maar hoe los je als instelling, praktijk of bedrijf zoiets op? In de meeste gevallen komt het erg onbeleefd over om je bezoekers te vertellen dat zij het vervelend vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg andere oplossingen. Zo gebruiken veel zaken op dit moment een aanwezigheid registreren app. Daar is namelijk geen receptie bij nodig. Mocht je dat te onpersoonlijk vinden, dan is er nog een ander alternatief.

Net echt

Een aanwezigheid app komt natuurlijk niet heel persoonlijk over. Desondanks werkt het toch erg goed. Bezoekers kunnen zich namelijk erg makkelijk via hun eigen telefoon aanmelden. Daarnaast kunnen zij via de app makkelijk vragen om hulp of om zelf een afspraak te maken.

 

Wanneer je het iets persoonlijker wil, is een virtuele receptie een ander optie. Het grootste verschil is dat bij deze vorm van registratie de bezoeker zelf zijn aanwezigheid kan bevestigen door zijn unieke code te scannen.

 

Kostenbesparend

Zowel de aanwezigheid app als de virtuele receptie besparen veel kosten. Je hebt namelijk minder receptioniste nodig omdat het nieuwe systeem de bezoekers registreert. Daarnaast kunnen receptioniste efficiënter en sneller werken waardoor je een kleiner budget nodig hebt bij hun uitbetaling. 

 

Het continu registreren van nieuwe bezoekers in instellingen en praktijken lijkt soms oneindig veel werk voor receptioniste. Best begrijpelijk als je je voorstelt dat zij ook andere werkzaamheden moeten verrichten. Toch is het niet meer nodig om hen alles alleen te laten doen. Moderne apps zijn net zo goed in het aanmelden en registreren van bezoekers. Zo kan de receptionist toch nog ongestoord aan het werk.

 

https://www.economy.nl/