Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Rennen maakt de mens gezond

Dat sporten belangrijk is, weten we inmiddels allemaal. Zo zal sporten ons helpen een goede emotionele gezondheid te realiseren. Indien de lichamelijke gezondheid verbetert, zal men zowel mentaal als emotioneel stabieler zijn. Kortom: blijf sporten en moedig anderen aan.

Deze positieve gevolgen wilt iedereen bereiken. Een Fins onderzoek heeft recent aangetoond welke sporten het meest effectief zijn om deze doelen te bereiken. Hier kwamen twee sporten opmerkelijk snel naar voren: voetballen en hardlopen.

Rennen voor de gezondheid

Regelmatig rennen zal de kans op een hartinfarct voor ruim 45% verlagen en zal de levensverwachting van de mens verhogen. Daarnaast zal rennen de trek verminderen, waardoor het een ideale manier is om af te vallen. Door de vermindering van suiker consumeren, zal rennen zinvol zijn om diabetes type-2 te vermijden.

Daar blijft het niet bij. Enkele jaren terug ontdekten de neurowetenschappers van de Universiteit van Cambridge dat hardlopen de aanmaak van grijze massa stimuleert en leidt tot een toename van de mentale scherpte en een verbetering gezien de werking van het geheugen. Hieruit kan dus worden geconcludeerd dat rennen de mens ook slimmer zal maken.

Voetballen voor goede resultaten

Volgens Hoogleraar Krustrup van de afdeling Exercise en Sports Science van de Universiteit van Kopenhagen zou twee tot drie uur voetballen per week al resulteren in grote verbeteringen van onze bloed- en hartvaten, spieren en stofwisseling. Hierbij zal het gender, het niveau of de leeftijd geen verschil maken. Uit het onderzoek bleek ook dat de voetballers zich in een flow bevonden, waarbij ze een gemotiveerd, blij en betrokken gevoel ervaarden. Hierbij was er weinig sprake van vermoeidheid en ook de tijd werd vergeten.

Kortom, tijd om de doelnetten, voetbaldoeltjes of hardloopschoenen uit de kast te trekken. Laten we onze gezondheid centraal stellen en ons actief opstellen.

http://voetbalgoals.nl