Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Soorten voer

Als je gaat vissen zul je natuurlijk goed visvoer moeten hebben, maar welk visvoer heb je precies nodig? Er is in een sportviswinkel zoveel keuze uit visvoer dat het lastig is om te bepalen welk voer je nou gaat gebruiken. In deze blog zal er worden uitgelegd wanneer je welk voer je nodig hebt.

 

Grondvoer of lokvoer

De meest gebruikte lokvoer is wel de grondvoer. Dit soort voer bestaat uit een of meerdere soorten meel. Dit kan bestaan uit beschuitmeel, vismeel of tarwemeel. Je kunt dit meel natmaken en in de vorm van een balletje kneden waarna je het voerstek kunt aanleggen. Dit wordt meestal gedaan als er op voorn of brasem wordt gevist.

 

Pellets

Ook pellets zijn gemaakt van meel maar dan samengeperst. Deze pellet blijven vaak lang in zn geheel onder water liggen door de dat ze gemaakt zijn van vismeel. Dit vismeel geeft geurstoffen af waar de vissen op af komen. Je kunt ook varianten gebruiken, maar sommige vissen zijn gekweekt door pellets en daarom zijn ze groot geworden. Daarom kun je verstandig een zak meenemen met pellets om te voeren in je viskoffer.

Boilies

Gekookte deegballetjes worden ook wel boilies genoemd. Deze bevatten mogelijk veel verschillende soorten melen met verschillende flavours ben vermalen stoffen erin. Vaak zijn de boilies relatief groot en daarom zijn ze ook geschikt om op grotere vissen te vissen zoals brasem, karper of zeelt. Je kunt ook extra grote boilies kopen, wanneer je echt alleen op karpers wil vissen. Deze boeilies kunnen zelfs 24mm of 30mm zijn.

Lokvoer voor roofvis

Roofvissen jagen op andere soorten vissen of zelfs eendenkuikens, ratten of kikkers. Je kunt roofvissen ook lokken met voer, alleen gaat dat moeilijk met normaal visvoer. Je kunt ze wel lokken zodat ze in de buurt van andere vissen komen, maar dat voer zullen ze zelf niet gaan eten. Je kunt het beste voer maken met stukjes zoutwatervissen erin zoals makreel, spiering, haring of serpeling. Dit soort voer is te verkrijgen bij lokale sportviswinkel of online.  

 

https://www.sportvisgigant.nl/