Thursday, October 21
Shadow

Tips bij het kiezen van een nachtkastje

Een nachtkastje is een klein meubel, maar is na het bed en de kledingkast misschien wel het belangrijkste meubel in de slaapkamer. De meeste volwassenen zijn alleen in hun slaapkamer als ze naar bed gaan en dus op bed liggen. Een nachtkastje is dan een enorm handig hulpmiddel om van alles op te leggen of in te bewaren zoals boeken, een wekker en je bril die je afdoet voor het slapengaan. Vandaag bespreken we twee overwegingen die je moet maken als je kiest om een nieuw nachtkastje te kopen.

 

Bepaal het materiaal dat u wilt

Er zijn rustieke houten nachtkastjes, stijlvolle nachtkastjes in metaal of glas en moderne nachtkastjes. Nachtkastjes in metaal zijn erg industrieel waarbij je vaak de koppen van de schroeven en bouten nog ziet zitten. Moderne nachtkastjes gebruiken vloeiende, strakke lijnen en hebben meestal een slanke afwerking. U kunt een nachtkastje vinden dat past bij uw huidige meubels of juist een nachtkastje dat opzettelijk opvalt als een uniek en opvallend stukje van uw kamer. Vergeet echter niet om een stevig materiaal te kiezen, vooral als u van plan bent veel op te slaan in uw nachtkastje of het te gebruiken voor meerdere functies. Als je twee nachtkastjes krijgt voor beide zijden van het bed, zorg er dan voor dat ze overeenkomen.

 

Overweeg duurzaamheid

Uw situatie thuis bepaalt hoe duurzaam uw nachtkastje moet zijn. Als u bijvoorbeeld huisdieren of kleine kinderen hebt, is de kans groter dat er tegen uw nachtkastje wordt gebotst of dat ie op een andere wijze beschadigt of bekrast raakt. In dit geval wilt u misschien een metalen of houten nachtkastje kopen dat beter bestand is tegen slijtage en toch veilig in uw huis is. Als er geen grote kans is dat deze wordt beschadigd, kunt u kiezen voor een fijn hout of een materiaal dat kwetsbaarder is.