Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Tips om meer te ontspannen

In de huidige maatschappij is het risico groot om overspannen te raken of je regelmatig gestrest te voelen. Er zijn namelijk bijna geen beperkingen meer. Je kunt (als je wilt) op elk moment en waar je ook bent op de hoogte zijn van van alles. Zelfs van dingen die aan de andere kant van de wereld gebeuren. De digitale wereld heeft ons veel gebracht, maar het komt ook met gevaren. Heb je het gevoel dat je altijd onrustig of gestrest bent, dan kun je wel wat tips gebruiken om beter te kunnen ontspannen!

 

Tip 1

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Doe één ding tegelijk! Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat het voor mensen niet mogelijk is om te multitasken, we kunnen het gewoon niet. Het enige wat we kunnen is heel snel switchen tussen twee taken, maar dit is heel vermoeiend voor je hersenen. Richt je dus op één ding tegelijk. Als je vervolgens tijd hebt om te ontspannen, richt je dan ook alleen op het ontspannen en doe niet allemaal dingen tussendoor.

 

Tip 2 Sluit je even af van alles om je heen. Tegenwoordig is er zo veel om je heen. Als ik de huidige maatschappij in één woord zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: ‘veel’. Zet daarom eens alle apparaten uit, je laptop, je mobiel en ga iets anders doen. Het belangrijke hieraan is dat je aandacht niet steeds getrokken wordt door meldingen en andere dingen die je pushen om iets te doen.

 

Tip 3

Veel mensen vinden het fijn om middelen te gebruiken die je wat meer ontspannen maken. Iedereen moet uiteraard zelf de keuze maken of hij of zij hieraan begint. Een waterpijp roken wordt veel gedaan, bijvoorbeeld in een shisha bar. Een onschuldigere manier is bijvoorbeeld rustgevende thee drinken. Dit kan je soms net even helpen om meer ontspannen te raken.