Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Toetsenbord van uw laptop schoonmaken

 

Het toetsenbord van een laptop is heel belangrijk. Omdat het zo vaak gebruikt wordt is het ook een van de onderdelen van de laptop die het snelst vies worden. Zelfs wanneer u altijd met schone handen gaat typen wordt de laptop als geheel, en het toetsenbord in het specifiek, met verloop van tijd vies. Daarom is het verstandig om de zoveel tijd uw laptop als geheel schoon te maken. Omdat het toetsenbord vrij ingewikkeld is om goed schoon te maken geven wij hieronder wat tips om uw laptop goed schoon te maken.

 

De laptop uitschudden

De eerste tip is om de laptop even om te keren en rustig te schudden. Dit zorgt er voor dat al het grove vuil gelijk uit het toetsenbord valt. Pas wel op dat u niet te hard schudt, kan kunt u schade aanbrengen aan de computer. Na het schudden van de computer blijft er waarschijnlijk fijner vuil over, dit kunt u nu verwijderen met behulp van perslucht. Deze perslucht kan vuil verwijderen zonder vochtigheid wat perfect is voor een laptop. Daar zitten namelijk zat onderdelen op die niet vochtig kunnen worden.

 

Perslucht gebruiken

De perslucht wordt gebruikt om tussen de toetsen schoon te maken. Om de toetsen zelf schoon te maken kunt u gebruik maken van een doekje en wat schoonmaakmiddel. Pas wel goed op, spuit het schoonmaakmiddel op de doek en wrijf die over de toetsen. Zorg er voor dat er geen vloeistof het toetsenbord inloopt. Dit kan namelijk flinke schade veroorzaken.

 

Nieuw toetsenbord laten installeren

Na het uitvoeren van deze stappen zou uw toetsenbord weer helemaal schoon moeten zijn. Wanneer uw toetsenbord niet meer schoon te krijgen is, wordt aangeraden om een nieuw toetsenbord te installeren. Dit kunt u het best laten uitvoeren door een ervaren werknemer van een computer reparatie bedrijf. dan weet u zeker dat u geen fouten maakt en dat het nieuwe toetsenbord naar behoren geïnstalleerd wordt.