Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Verduurzaam uw woning met deze tips

Dagelijks wordt het herhaald in het nieuws en andere informatieve media; de klimaatverandering levert gevaar op in de toekomst. De huidige samenleving zal momenteel veranderingen moeten maken om de klimaatverandering tegen te gaan.

Op diverse wijze wordt de mensheid aangespoord duurzamer en milieubewuster te gaan leven. Kleine veranderingen in ieder huishouden zullen grote voordelen leveren gezien het milieu. In dit artikel zal er aandacht worden besteed aan het verduurzamen van ieders woning.

Sluipverbruik is niet langer gewenst

Apparatuur wordt vrijwel iedere dag in gebruik gesteld. Toch is niet iedereen ervan bewust dat veel apparaten energie verbruiken zonder actief te zijn. Door deze apparaten uit te schakelen in plaats van op stand-by te zetten, zal er niet langer energie worden gebruikt. De markt biedt momenteel ook stekkerblokken aan waar het mogelijk is alle gekoppelde stekkers met één knop uit te schakelen.

Kleine aanpassingen, grote veranderingen

Kleine aanpassingen kunnen grote stappen leveren om een duurzamere wereld te realiseren. Door onder meer de thermostaat een graad lager te zetten dan normaal of de verwarming een uur eerder uit te zetten voor het slapengaan zullen er positieve stappen worden gezet. Grote besparingen kunnen plaatsvinden door de droger minder of niet te gebruiken, minder vaak te douchen of het bad vaker overslaan.

Investeren en profiteren

Zonne-energie is de meest duurzame en schone energie. Bij de plaatsing van PV-systemen, ook wel bekend als zonnepanelen, zal zonne-energie opwekken snel en gemakkelijk plaatsvinden. Aan de hand van deze investering zal het betreffende huishouden maandelijks besparen op de energierekening. Daarnaast zal de waarde van de woning stijgen.

Een warmtepompboiler aanschaffen

Er is, naast de zonnepanelen, nog meer te halen uit de zon. Na de plaatsing van zonnepanelen is het mogelijk een warmtepompboiler aan te laten sluiten aan de CV-ketel. De boiler maakt gebruik van de lucht uit de omgeving in de woning om water mee op te warmen. Hierdoor zal er minder gas worden verbruikt; gunstig voor de samenleving en de portemonnee. De zonnepanelen kunnen gekoppeld worden aan de warmtepompboiler, waardoor de elektriciteit op groene wijze geleverd zal worden.

http://economy.nl