Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Waarom muziek luisteren goed voor je is

Muziek vind je letterlijk overal in terug: mensen gebruiken het als wekker, doen niets liever dan radio luisterenof dansen erop tijdens een avondje stappen. Muziek roept bij ons een gevoel van saamhorigheid op, wat wij over het algemeen erg prettig vinden. 

 

Muziek stimuleert je hersenen bij het aanmaken van dopamine. Deze stof geeft je een prettig gevoel, wat ook vrijkomt bij dingen als eten en seks. Bovendien houden onze hersenen erg van herhaling, want dit roept een gevoel van vertrouwen en herkenning op. Het is dan ook niet raar dat meer dan 90% procent van de mensen emoties ervaart wanneer zij naar muziek luisteren.

 

Muziek is ook nog goed voor andere problemen en kwaaltjes. Zo helpt het luisteren naar muziek bijvoorbeeld heel goed tegen stress. Het stresshormoon daalt aanzienlijk wanneer je bewust bezig bent met het luisteren naar muziek.

Nog iets waar muziek goed voor is, is je geheugen. Wanneer je veel dingen moet onthouden, kan muziek je hier uitstekend bij helpen. Zelfs een zacht deuntje op de achtergrond kan hier al voldoende voor zijn. 

Wanneer je moeite hebt om in slaap te komen, is het ook verstandig om muziek aan te zetten. Wanneer je een uur voordat je gaat slapen naar muziek luistert, val je sneller in slaap. Klassieke muziek werkt hierbij het beste. 

 

In enkele gevallen kan het zelfs zo zijn dat muziek helpt om pijn te verminderen. Vaak wordt er in deze gevallen gebruik gemaakt van klassieke, of andere rustige muziek. Bijvoorbeeld muziek welke ook gebruikt wordt om mee te mediteren, of muziek waar de patiënt zich prettig bij voelt.

Nu u over alle positieve effecten van muziek luisteren heeft gelezen, is het vast niet raar om te lezen dat het luisteren van muziek, bijvoorbeeld door middel van online radio, ons gelukkiger maakt. Er zijn veel onderzoeken geweest welke hebben bewezen dat muziek wel degelijk gelukkig maakt. 

https://www.radioguide.fm