Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Waterschade aan je iphone 6S. Wat moet je doen?

Hoewel Apple bij de iPhone 6S nooit heeft gegarandeerd dat deze waterdicht is, is hij wel een stuk waterbestendiger dan zijn voorgangers. Op het internet kan je filmpjes vinden waarin mensen de telefoon in het water gooien en hij blijft het gewoon doen. Toch is waterschade ook bij de iPhone 6S zeker niet onmogelijk en kan je toch het beste voorzichtig zijn.

 

Het probleem met waterschade is namelijk dat je niet altijd weet of het nu wel of niet gebeurd is. Je kan je iPhone 6S in het water hebben laten vallen, en daarna doet hij het gewoon nog, maar omdat er water binnen is gekomen, ontstaat er roest op het moederbord waardoor hij er na verloop van tijd toch mee ophoudt. De iPhone 6S beschikt echter over vloeistofschade indicatoren. Deze zitten aan de zijkant van de telefoon en worden rood wanneer ze met vloeistof in contact komen. Negeer dit niet!

 

Uitzetten

Als de telefoon mogelijk waterschade heeft opgelopen is het zaak om deze onmiddellijk uit te zetten. Je bent misschien geneigd om hem juist even aan te zetten om te kijken of hij het nog doet, dit is echter zeer onverstandig. Je weet namelijk niet of je op dat moment juist kortsluiting veroorzaakt. Als je hem weer opstart moet je er ook aan denken dat als de telefoon haperingen vertoont, dit ook aan de accu kan liggen.

Simkaart eruit

Haal je simkaart en eventuele geheugenkaarten uit de telefoon, zodat ook deze geen verdere schade kunnen oplopen. Bovendien droogt het dan beter.

 

Laten drogen

Als je de telefoon open hebt en zo goed mogelijk hebt afgedroogd met een droge, niet pluizige doek, dan moet de telefoon nog verder drogen. Je kan hem in een bak met droge rijst leggen, de rijstkorrels zuigen het vocht op en blijven van buiten droog. Zorg dat de rijst ook over de telefoon heen ligt. Andere opties zijn silica-zakjes of speciale droogmaakhoesjes. Maak je iPhone niet droog met een föhn, dan kan je het water naar binnen blazen, of met hoge temperaturen in het algemeen, deze kunnen andere schade veroorzaken. Het is verstandig om de iPhone minstens twee dagen te laten drogen.

 

Chemisch reinigen

Om roest en aanslag te verwijderen, kan je de telefoon van binnen reinigen met Isopropyl alcohol, dit mag GEEN ethanol of methanol zijn. Er zijn ook commerciële reinigingsmiddelen op de markt.

 

Laten repareren

Als de telefoon erg nat is geworden of je twijfelt of hij echt goed is gedroogd en niet intern is beschadigd, kan je hem het beste naar een bedrijf voor computerreparatie brengen. Daar halen ze de iPhone 6S uit elkaar en maken hem schoon met een elektronische reinigingsmachine waarmee de corrosie van het moederbord wordt verwijderd. Als ze hem open hebben zien ze ook gelijk of er onderdelen zijn die zo erg aangetast zijn dat ze vervangen moeten worden.

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/