Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Welke interieurstijl heb ik?

Als het om interieur gaat, hebben we allemaal een andere stijl. De een wilt een smetteloos witte woonkamer, terwijl de ander niet genoeg kan krijgen van prulletjes en dingetjes. Dit komt natuurlijk omdat elk mens anders is, en onze huizen vaak een afspiegeling zijn van wie we zijn en wat we mooi vinden. Maar in welke soorten vallen de stijlen over het algemeen in te delen? 

  1. Landelijk

Als je bij deze stijl een huiskamer moet voorstellen, zou een huiskamer op het platteland een goede match zijn. Deze kamer ziet er gezellig en knus uit. Vaak hangen er schilderijen aan de muur, is er een mooi geruit gordijntje voor het raam en ligt er over de eiken eettafel een tafelkleed. Zo extreem hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar als een huis veel knusse elementen heeft en ook veel prulletjes heeft, is de stijl landelijk. 

  1. Modern 

Bij een moderne stijl zijn zwart, wit en de primaire kleuren de belangrijkste kleuren in het spectrum. Er hangt weinig aan de muur en de ruimte ziet er ruim en opgeruimd uit. In plaats van een eettafel kan er bijvoorbeeld een bartafel met krukken staan. Als er kunst aan de muren hangt of op planken staat, dan is dit altijd moderne kunst, gemaakt in of de 20ste of de 21ste eeuw.  

  1. Jungle

Bij de stijl jungle heb je vast al een idee wat daarbij hoort. Planten, planten en nog eens planten. Op elk kastje, plankje en tafeltje staat er wel eentje. Vaak is dit in combinatie met een knusse inrichting, met warme aardtinten als belangrijkste kleuren. Maar deze stijl kan echter ook voorkomen in huizen waar de rest smetteloos wit is en dus erg modern. 

  1. Kleurrijk

De laatste stijl is kleurrijk. Hierbij is geen kleur te gek en worden die ook vrolijk met elkaar in dezelfde woning gemixt. 

 

https://www.nouvez.nl/