Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Werken als agent: de voor-en nadelen

Werken als agent: de voor-en nadelen

Ben je van plan om een carrièreswitch te maken? Of ben je pas begonnen aan de opleiding criminologie? En wil je graag over een paar jaar werken als politieagent? Dan is het goed om eerst de voor- en nadelen van dit beroep goed te kennen.

Geen dag is hetzelfde

Allereerst, werken bij de politie kent veel voordelen. In tegenstelling tot veel andere beroepen is geen dag hetzelfde wanneer je werkt als agent. Zodra je werkdag begint, weet je nooit wat je allemaal te wachten staat. Dagelijks tref je weer wat anders aan. Ook de manier waarop je toetreedt op situaties verschilt van dag tot dag. Dat maakt het werk bij de politie erg gevarieerd en gewild. De kans dat je je onder werktijd verveelt is nihil. Daarnaast maken de onregelmatige werktijden en onverwachte gebeurtenissen het mogelijk om tussen het werken door vaak vrij te zijn. Die momenten kan je dan goed gebruiken voor andere kleine bezigheden.

 

Moeilijke gebeurtenissen

Een groot nadeel van werken bij de politie is dat je het risico loopt om traumatische voorvallen mee te maken. Ondanks het bij het werk hoort, zullen zeldzame ernstige gebeurtenissen je waarschijnlijk de rest van je leven bijblijven. Verder krijg je als agent ook vaak te maken agressief gedrag van anderen. Daarom is een cursus omgaan met agressie een vereiste voordat je daadwerkelijk aan het werk kan.

 

Werken als agent kent net als ieder ander beroep zo zijn voor- en nadelen. Politieagenten maken elke dag weer nieuwe dingen mee. Aan het begin van een werkdag weten zij vrijwel nooit wat de dag hen zal gaan brengen. Dat maakt het werk gevarieerd, leuk en spannend. Helaas zitten er ook nadelen aan dit beroep. Zo maak je ongetwijfeld een traumatische gebeurtenis mee en krijg je regelmatig te maken met mensen die geweldloos communiceren lastig vinden.

https://www.zelfsterk.nl/