Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Werken vanuit huis: Drie manieren om je niet te vervelen tijdens de pauze

Werken vanuit huis: Drie manieren om je niet te vervelen tijdens de pauze

Normaalgesproken werk of studeer je met andere mensen om je heen. Je bent dan namelijk op school, kantoor of in de bibliotheek. Plekken waar je vrijwel nooit alleen bent.  Daardoor is er altijd wel iets te beleven of te doen wanneer je een paar minuten pauzeert. Helaas geldt dat niet voor mensen die niet op locatie kunnen werken. Zij zien hun familieleden of huisgenoten heel de dag door. Daarom ontlopen zij hen het liefst tijdens de pauzes die ze tussendoor nemen. Maar wat zijn de dingen die je eventueel wel kunt doen wanneer je vanuit huis werkt of studeert?

Muzie

Luisteren naar muziek is een goede manier om even lekker weg te dromen en om je het gelukshormoon in je lichaam te activeren.  Online radio luisteren is wat dat betreft ideaal. Zoek wel een station dat het best bij je past. Dan is het effect namelijk direct zichtbaar. Je voelt je gelukkiger en bent daardoor meteen productiever tijdens het werk.

 

Mediteer

Heb je even teveel aan je hoofd en heb je gewoon zin om even echt tot rust te komen? Dan is het goed om te gaan mediteren. 5 minuten per dag kan al voldoende zijn om je wat rustiger te voelen. Zorg er alleen voor dat je serieus op je ademhaling let en volledig in het hier en nu leeft. Allee dan kom je volledig tot rust tijdens je korte pauze.

 

Actief

Als je liever actief blijft, dan is gratis radio luisteren de manier waarop je jezelf even kan laten gaan door een paar minuten te dansen op je favoriete muziek. Kies dan wel voor een radiozender die voornamelijk muziek draait. Je kunt ook actief blijven door te sporten of te wandelen. Op die manier blijf je gezond.

 

Studeren of werken vanuit huis kan saai zijn. Vooral tijdens je pauzes. Gebruik die tijd door goed te rusten of juist door wat actiever te zijn. Waar je ook voor kiest, je zult merken dat er genoeg manieren zijn die je na de pauze stukken productiever maken.

 

http://www.radioluisteren.be/