Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Apps als nieuwe focus

We gebruiken ze allemaal dagelijks; apps. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van games zoals Angry Birds en Candy Crush, tot Whatsapp en Tinder. Hoe we deze moeten gebruiken, snappen we vaak wel. Het technische gedeelte, bijvoorbeeld het maken, roept meer vragen op. Waarom maken bedrijven eigenlijk gebruik van apps? En als we een app laten ontwikkelen kosten dat ons dan niet heel veel geld?

Allereerst, wat zijn apps eigenlijk? Een app is een applicatie op je telefoon of tablet die je eenvoudig toegang geeft tot een verwerking van een site, zodat het accuraat werkt voor jouw apparaat. Eigenlijk is het een versnelde toegang tot een site gemaakt voor telefoons of tablet. Nou begrijp ik dat dit allemaal wat vaag klinkt. Versimpeld is het niet meer dan een site waar je met 1 klik toegang tot hebt.  

Bedrijven maken gebruik van apps, omdat het klantvriendelijker is dan een site waar ze via een zoekmachine op moeten komen. Apps zijn veel sneller en eenvoudiger te begrijpen dan sites.

Als bedrijven een idee hebben wat voor soort app ze willen maken, gaan ze naar een bureau die dat voor ze kan verwezenlijken. Daar gaat een app ontwikkelaar aan de slag met het idee en past eventuele veranderingen toe aan het doorgegeven ontwerp. Deze veranderingen kunnen bijvoorbeeld op basis van gebruiksgemak of functionaliteit zijn. De bedrijven houden echter veel controle over hoe de app er uiteindelijk uitkomt te zien.

Wijzelf kunnen ook apps maken, zonder er voor geleerd te hebben! Er zijn op het internet vele manieren te vinden om zelf een eenvoudige app te creëren, die goed werkt. Deze apps zullen natuurlijk nooit zo goed zijn als professionele apps, maar het is leuk om te proberen. En misschien vind je het wel zo leuk dat je ook app ontwikkelaar wilt worden!

https://www.edit4u.nl/