Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

De legende van Elba

Volgens een legende uit de Romeinse myhtologie verloor Venus, beter bekend als de godin van de liefde, haar halsketting met prachtige parels. Deze brak in het water van de Tyrrheense Zee. Elke parel die het water aanraakte, veranderde zo in een eiland. Vervolgens ontstonden Capraia, Elba, Giannutri, Giglio, Montecristo en Pianosa. Ook de Toscaanse Archipel ontstond op het moment dat haar ketting het waterraakte. Er is dan ook een kern van waarheid in deze legende: de eilanden van Archipel lijken dan ook werkelijk op de fragmenten die ooit het paradijs hadden moeten vormen.

Naar Italië reizen geeft je veel verschillende keuzes over welk eiland je gaat bezoeken. Elba is voor vele mensen dan ook echt een favoriet. Elba heeft een ontzettend grillige vorm, waardoor de kust rijk is aan alle baaien die samen voor een geweldig uitzicht zorgen. Omdat Elba erg heuvelachtig is, kun je deze uitzichten goed bekijken. De allerhoogste top op het eiland is de top van de heuvel Monte Capanne. Deze is ruim duizend meter hoog. Omdat het eiland vele bronnen bezit, is het eiland vooral rijk aan water en overdekt met mediterrane begroeiing en veel bossen. Dit maakt Elba dan ook één van de meest groene eilanden die te vinden is in de gehele Middellandse Zee. Vooral in het voorjaar is het eiland prachtig; dan zullen de heuvels geel kleuren van de bloeiende brem.

Je kunt op Elba naast de mooie bossen ook nog eens ontzettend veel zandstranden vinden. Het is mogelijk om daar ligstoeltjes te huren, zodat je de hele dag lang van het uitzicht kunt genieten. Ook zijn er ontzettend veel leuke dorpjes die gezellige terrasjes bevatten. Reizen naar Italië zal je altijd veel zon en terrasjes opleveren. Op Elba kun je veel stranden vinden die je alleen via de zee zou kunnen bereiken, en die je dus eigenlijk wel als ‘verlaten’ zou kunnen omschrijven, óók in de zomer.

http://www.reizen-italie.nl