Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De strijd tegen de klimaatcrisis

Het zal je niet ontgaan zijn dat we leven in tijd van crisis. Het coronavirus heerst nu al 1,5 jaar en daarnaast hebben we al langer problemen met het klimaat. Afgelopen week heeft de VN, de Verenigde Naties, een rapport uitgebracht over de ernst van de klimaatverandering. Er zijn vele dingen toegelicht. De meest shockerende ontdekking is dat het Parijs Akkoord niet genoeg zal zijn. 1,5 graden Celsius opwarmen, kan de aarde al niet meer aan en we neigen naar een opwarming van 4 graden Celsius. 

Door deze opwarming gebeuren er onterugkeerbare dingen met het klimaat. Denk maar aan de hittegolf in het Middellandse zeegebied. Ook wij hebben er last van, deze zomer is geen pretje. Het regent bijna elke dag en er zijn nog maar 2 echte stranddagen geweest dit jaar. Ook zijn de overstromingen in Limburg en omstreken te danken aan klimaatverandering. 

 

De golfstroom

Het kan zelfs zo erg worden dat de Golfstroom stil komt te liggen, deze stroom is 1 van de belangrijkste stromingen voor de scheepvaart en ook voor het klimaat. Het heeft twee stabiele standen; de rustende stand was actief in tijden van de ijstijd, de actieve stand is nu actief en zorgt onder andere voor ons gematigd zeeklimaat. 

 

Oplossingen

We moeten de hoeveelheid broeikasgassen in de lucht tegengaan. Dit kan door zonnepanelen monteren, dit is een bron van groene energie; het gebruikt geen fossiele brandstoffen. Zonnepanelen zijn een investering, de prijzen kunnen hoog oplopen. Er komen veel kosten bij kijken, voor de montage, materialen, reparaties en aansluitingen. Uiteindelijk zal het u geld besparen, omdat de zon uw energiebron is en u dus niet voor gas hoeft te betalen! Naast zonne-energie, zijn er nog andere energiebronnen zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Denk maar aan wind- en watermolens of kernenergie.


Goedkope zonnepanelen zijn moeilijk te vinden, maar ze zijn het zeker waard!

http://economy.nl