Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De voordelen van een body dryer

Ooit gedacht dat er een alternatief zou komen voor handdoeken? De body dryer zorgt ervoor dat je geen handdoek meer nodig hebt na het douchen. Het is niet alleen erg handig, maar het geeft je ook een luxe ervaring. Vooral in de koude wintermaanden wil je niet snel onder de douche uit komen, omdat je dan weer de kou in moet. De body dryer is een erg warme en aangename manier van drogen, waardoor je je niet meer trillend hoeft af te drogen met een handdoek. Naast dat het heel veel voordelen heeft voor de comfort, is het ook nog eens hygiënischer. Het droogt namelijk de minst toegankelijke delen van het lichaam en het reduceert schimmels, vocht en condensatie. Daarnaast zul je nooit meer last hebben van natte en ruikende handdoeken. Doordat je minder tot geen handdoeken meer gaat gebruiken, bespaard dit je in de loop van de tijd ook nog eens geld. Denk maar aan de kosten van wasmiddel en wasverzachters, het water dat je gebruikt voor het wassen van de handdoeken, het kopen van de handdoeken zelf en je energierekening.

Het zou dus een goed alternatief kunnen zijn voor de handdoeken in bijvoorbeeld hotels of zorginstellingen. Er maken hier veel mensen gebruik van handdoeken en vaak worden deze nog elke dag vervangen. Dit betekent dat er dus elke dag erg veel handdoeken gewassen moeten worden en er hoge kosten aan verbonden zitten.

De body dryer dient daarnaast ook als hulpmiddel voor ouderen. Het maakt veilig douchen mogelijk voor ouderen. Het komt nog best vaak voor dat ouderen ongelukken krijgen in de badkamer bij het afdrogen, doordat ze bijvoorbeeld uitglijden. De body dryer reduceert dus de ongelukken in de badkamer, doordat het ongemakkelijke bewegingen voorkomt tijdens het afdrogen. Dit maakt het dus uitermate geschikt voor minder validen. Daarnaast is de body dryer ook geschikt voor mensen met een overgevoelige huid.

 

https://lavicta.nl/