Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De werkzaamheden van een lekdetectiebedrijf

Een daklekkage kan in ieder huishouden voorkomen. Het is een ongewenste situatie met vervelende gevolgen. Specialisten raden aan de lekkage direct aan te pakken, al zijn vochtproblemen in veel gevallen pas laat op te merken. In dit stadium heeft de lekkage vaak al schade aangericht.

Vocht- en schimmelplekken zijn sneller op te merken door regelmatig aandacht te schenken aan de  waterfactuur. Indien de kosten opvallend hoger zijn dan het jaar ervoor kan er sprake zijn van een lekkage. Een lekdetectiebedrijf is in staat het waterlek op te sporen en aan te pakken. Welke werkzaamheden deze bedrijven uitvoeren, kun je in onderstaand artikel lezen.

Soorten waterlekken

Een waterlek is in diverse soorten aan te treffen. Iedere soort heeft een specifieke behandeling nodig, waardoor het van belang is te weten welke soorten waterlekken mogelijk zijn.

Lekkages die regelmatig bij bedrijven voorkomen, zijn de lekkages bij verwarmingssystemen. Dit lek is klein, waardoor het waterlek gemakkelijk te verhelpen is.

In huishoudens komt het somtijds voor dat de waterleiding beschadigd is, waardoor de waterleiding druppelt. Lekkage aan afvoerbuizen worden meestal veroorzaakt door een fout bij het klussen, waarbij er mogelijk een afvoerbuis is geraakt bij de verbouwing.

Lekkages zullen op termijn erg schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens, waardoor het belangrijk is de lekkage snel te laten verhelpen.

Opsporingstechnieken

Een waterlek opsporen vergt kennis en materialen, waardoor het raadzaam is een lekdetectiebedrijf in te schakelen.

  • In veel gevallen wordt een waterlek opgespoord aan de hand van een infraroodcamera. Vooral bij warmteleidingen is deze techniek erg efficiënt, doordat de camera door muren heen kan kijken zonder dat de muur opengebroken hoeft te worden.
  • De akoestische meting kan beschouwd worden als de meest gebruikte techniek om lekkages op te sporen. Aan de hand van de geluidsmeting luistert de specialist naar mogelijk afwijkende geluiden in de leidingen. Deze techniek is toe te passen bij zowel de hoofdleidingen als verwarmingsbuizen en waterleidingen.
  • Indien een lekkage in de leiding erg klein is, kan het traceergas toegepast worden. Hierbij wordt er een kleine, onschadelijke hoeveelheid gas in de leiding gestroomd om de lekkage op te sporen.
http://daklekdetectie.nl