Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Drie grote veranderingen door het internet

Drie grote veranderingen door het internet

Alle kinderen op dit moment zijn geboren in de digitale tijdperk. Zij kunnen zich straks geen leven meer voorstellen zonder internet omdat zij daarmee zijn opgegroeid. Een leven zonder mobiele telefoons, computers en televisie hebben zij dus nooit gekend. Hun (groot) ouders daarentegen, hebben grote ontwikkelingen meegemaakt de afgelopen decennia. Wat zijn voor hun de grootste veranderingen sinds de komst van het internet?

Het onderwijs

De zware tassen vol met boeken herinner je je vast wel. Dat is voor de nieuwe generaties officieel verleden tijd. In de digitale tijdperk werken scholieren en basisschool leerlingen nog nauwelijks met boeken en schriften omdat de laptop het nu heeft vervangen.

 

Sociaal leven

De digitale wereld heeft meer veranderd. Tegenwoordig zie je relatief weinig kinderen die buiten spelen. Het komt ook minder vaak voor dat mensen bij elkaar thuis een gezellig kopje koffie drinken vergeleken met een aantal jaren terug. Dat komt doordat men tegenwoordig contacten het meest via sociale media onderhoudt. Op bijvoorbeeld Instagram, Snapchat en Facebook houden familieleden, vrienden, collega’s en klasgenoten  elkaar op de hoogte van elkaars leven zonder daarvoor met elkaar te hoeven afspreken.

 

Criminaliteit

Tot slot is ook de manier waarop criminelen te werk gaan anders dan de oudere generaties gewend  waren. Op het internet gaan er allerlei virussen rond. Vooral ondernemingen zijn vaak het slachtoffer van online criminaliteit.  Daarom is een security management belangrijker dan ooit voor bedrijven. Internet security voorkomt namelijk dat gegevens in verkeerde handen terecht komen.

Door de komst van het internet is de wereld erg veranderd. Scholen vergemakkelijken het onderwijs door boeken en schriften te vervangen door een computer. Daarnaast is ook ons sociale leven enorm veranderd. Men is tegenwoordig vaker met elkaar in contact door middel van sociale media dan door fysiek af te spreken. En tot slot gaan ook criminelen met de tijd mee. Omdat vooral bedrijven het slachtoffer worden van criminaliteit online, is voor hen een goede security managementerg belangrijk. Heb jij liever een leven met of zonder het internet?

https://www.rootsec.nl/