Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een tussenjaar nemen

Heb jij nog geen idee wat je wilt gaan studeren, en wil je wat meer tijd hebben om daar over na te denken? Neem dan een tussenjaar! Vroeger zat er een flink stigma op het nemen van een tussenjaar, maar dat is tegenwoordig veranderd. Nu is het totaal geaccepteerd en wordt het zelfs aangeraden, omdat een tussenjaar erg nuttig kan zijn. Maar wat kun je dan allemaal doen om dat tussenjaar te vullen?

Ten eerste kan je aan het werk. Dit is erg fijn, want dan kun je volgend jaar je studie betalen van het geld dat je nu verdient! Daarnaast doe je veel werkervaring op, wat goed is voor je discipline. Daarnaast kun je erachter komen welke richting echt bij jou past, en krijg je dus ook meer duidelijkheid over welke studie je volgend jaar moet doen. Na je middelbare school zijn er een paar soorten baantjes die je kunt doen. Ten eerste kun je Orderpicking doen bij een distributiecentrum. Daarnaast kun je in de horeca aan de slag, of onderaan beginnen bij een bedrijf en zo je weg omhoog werken.

Maar je kunt in je tussenjaar ook natuurlijk iets anders doen; reizen. Dit is waar het nemen van een tussenjaar bekend om staat, omdat de meeste mensen hiervoor kiezen. Zij maken lange reizen naar vreemde oorden, alleen of met een paar vrienden. Dit is niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Je leert over andere culturen, maar je leert ook heel goed jezelf kennen. Daarnaast leer je hoe je vrienden kunt maken, ook al heb je misschien een totaal andere achtergrond. Van zo’n lange reis kom je altijd heel veel wijzer terug.

Het nemen van zo’n tussenjaar is het dus zeker waard. Je zult totaal andere dingen leren dan als je meteen naar de universiteit of hoge school door was gegaan, waar je in de toekomst nog heel veel aan zult hebben.

https://www.vpd.eu/