Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Waarom drummen goed voor je is!

Met de ingang van het nieuwe jaar is er 1 traditie waar we allemaal elk jaar aan mee doen; het uitspreken van goede voornemens. Voor sommigen is dit meer sporten, voor sommigen is dit gezond eten. Maar eentje die ook veel voorbij komt, is het vinden van een nieuwe hobby. Veel mensen willen in het nieuwe jaar iets nieuws leren, iets wat leuk is en goed is voor hun algemene ontwikkeling. Wat is er nou beter en leerzamer dan het leren van een nieuw instrument? Overweeg bijvoorbeeld eens te leren drummen! Het is een ontzettend leuk instrumenten met wetenschappelijk bewezen effecten op het brein van de drummer, zoals in dit artikel beschreven.

  1. Coördinatie

Doordat je als drummer veel tegelijk leert te doen, verbetert de coördinatie van je brein. Je moet namelijk zowel met je voet, als met je beide handen op verschillende momenten verschillende bewegingen maken. Dit is erg lastig voor je brein en foutjes zijn snel gemaakt. Maar met het trainen verdwijnen die foutjes en ben je ook in het dagelijks leven veel beter in hand-oogcoördinatie.

  1. Agressie

Als je omgaat met drummers, heb je het vast wel eens gehoord. Ze houden van het drummen zodat ze lekker kunnen rammen op iets en van hun agressie afkunnen. Daarom helpt drummen tegen agressie. In plaats van alle agressie in te houden  of erger; af te reageren, kan deze er op een gezonde en veilig manier uit.

  1. Leervermogen

Doordat je brein op een totaal andere manier geprikkeld wordt dan de theoretische manier die op school vaak wordt toegepast, gaat je leervermogen vooruit. Je leert nu namelijk in plaats van teksten en formules op te slaan, ook bewegingen en geluiden op te slaan. Hierdoor heb je een beter ontwikkeld leervermogen.

Ben jij na het lezen van dit artikel ontzettend enthousiast over het leren drummen, maar heb je geen geld voor een drumstel? Geen zorgen! Je kunt ook gewoon een drumstel huren. Zo kan je toch leren drummen, zonder er bakken met geld aan kwijt te zijn.

https://www.onlinedrumles.nl/