Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Kamperen met de kinderen

Wat is er nou leuker dan op vakantie gaan met je kinderen? Of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, als je kinderen meeneemt zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Toen jullie nog samen op vakantie gingen had je niet zo veel nodig en was het al snel goed. Met kinderen zijn er wel een aantal dingen om op te letten. Dit artikel gaat specifiek in op kamperen met kinderen, dus voor als je met een caravan of tent op pad gaat.

 

Tip 1: De camping

Zoek een camping die leuk is voor kinderen. Kindvriendelijke campings hebben vaak een animatieteam waar kinderen allerlei leuke dingen kunnen doen. Ook hebben de veldjes vaak een klein speeltuintje met houten schommels of een houten zandbak. Dit is dicht bij je plek, dus zo kun je de kinderen goed in de gaten houden terwijl ze spelen.

 

Tip 2: Autovrij

Wil je de kinderen lekker laten spelen op de camping zonder dat je de hele tijd moet opletten? Kies dan een camping waar geen auto’s mogen rijden, zo kunnen de kinderen gaan en staan waar ze willen.

 

Tip 3: Checklist

Voordat je met kinderen op vakantie ging, kon je je koffers nog wel een dag van tevoren inpakken en was het niet zo erg als je iets vergat. Maar bij kinderen komt een enorme berg aan spullen die ze nodig hebben. Maak een checklist met alles wat je niet moet vergeten. Denk daarbij ook aan leuk speelgoed, zodat ze zichzelf kunnen vermaken.

 

Tip 4: Oefenen

Gaan de kinderen tijdens de vakantie in een tentje slapen? Dan kan het een goed idee zijn om het tentje alvast een keer in de tuin op te zetten en ze er een nachtje in te laten slapen. In een tentje slapen kan best spannend zijn voor kinderen en in hun eigen tuin kunnen ze goed oefenen, omdat dat een bekende omgeving is.