Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Leegstaande panden tijdens de Corona pandemie

Leegstaande panden tijdens de Corona pandemie 

De populariteit van online winkelen en werken vanuit huis is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Voordat de pandemie in 2020 officieel begon, waren consumenten minder te vinden in fysieke winkels en kregen steeds meer werknemers de mogelijkheid om vanuit huis te werken. Sinds de verspreiding van het Corona virus is vrijwel heel het land genoodzaakt om voortaan alle benodigdheden vanuit huis te bestellen en je werkzaamheden in je eigen woning te verrichten. Helaas is dit een groot nadeel voor ondernemers die een eigen pand hebben gekocht.   

 

Verkopen of niet?

Allereerst is het erg vervelend voor ondernemers met een eigen pand omdat zij geen gebruik meer kunnen maken van hun eigendom. Zij hebben geïnvesteerd in een ruimte waarin het momenteel onmogelijk is om dagelijks aanwezig te zijn.

Verder weten ondernemers natuurlijk niet hoe de toekomst eruit komt te zien. Wanneer het personeel weer mag werken op kantoor of in de winkel is en blijft onvoorspelbaar. Daardoor weten zij niet of het slim is om het pand te verkopen of om juist wat extra geduld te hebben en te wachten. Wanneer ze tot het besluit komen om het toch nu te verkopen, dan gebeurt dat gegarandeerd voor een lagere prijs dan normaal gesproken het geval zou zijn.

Geplande onderhoud

Tot slot hebben vrijwel alle eigenaren te maken met een plan betreft de vastgoedonderhoud. De werkzaamheden die daarvoor verricht moeten worden gaan natuurlijk door. Hetzelfde geldt voor de bijbehorende kosten. In principe is het fijn dat het mogelijk is om de verplichtingen uit te voeren zonder dat het personeel in de weg zit.  Maar toch blijft de onzekerheid vervelend voor ondernemers. Want wie zegt dat zij na de periodieke onderhoud ooit weer op kantoor of in de winkel kunnen werken?

Sinds de pandemie zijn bijna alle ondernemingen verplicht om vanuit huis te werken. Daardoor staan veel panden al een lange tijd leeg. Ondernemers lopen hierdoor het risico dat de waarde van het pand waarin zij hebben geïnvesteerd daalt. Daarnaast blijven veel pandeigenaren bang om een vastgoed onderhoud uit te voeren zonder dat zij zeker weten of er ooit nog gebruik mag worden gemaakt van het pand.

https://laan35.nl/