Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Mark Rutte schreeuwt dit keer: níet hamsteren!

Politiek nieuws: Om kwart voor negen ’s morgens lijkt het de dag voor kerst bij de Plus in Amstelveen. De makreel in blik is uitverkocht, de aardappelen zijn helemaal op. De worsten zijn verdwenen, zelfs de vegetarische varianten. Misschien vinden klanten deze variant nog wel veel lekkerder dan die van vlees… Dat zou een prachtig bijeffect zijn! En dan het wc-papier. Is dat gewoon op of wordt ook dat gehamsterd? “Allebei”, zegt de jonge vakkenvuller die net weer met een nieuwe voorraad komt aanlopen. “Het is gewoon op omdát er wordt gehamsterd”. En waarom dan, vraag je je af… Omdat mensen heel vaak mis grijpen als ze net op het toilet zitten en ze niet willen dat dat hen dit keer ook overkomt? Of zit er iets anders achter? Hoewel de supermarkten steeds hebben benadrukt dat hamsteren echt niet nodig is, laden toch veel klanten de kar vol, vooral in Noord-Brabant en de Randstad, is de indruk via sociale media. Voer voor psychologen….

“Dat hamsteren is een heel interessant fenomeen”, zegt een psycholoog desgevraagd op onze nieuwssite. “We weten allemaal dat het niet goed is en dat juist dóór hamsteren tekorten ontstaan en toch geven veel mensen zich er aan over. Mensen proberen volgens hem op allerlei manieren dat oncontroleerbare risico in te dammen. Bij dit virus ontbreekt de controle, waardoor het allemaal best spannend wordt”. Dit gedrag lokte een ongekende reactie van Mark Rutte op tijdens zijn wekelijkse persconferentie: “Stop daarmee! Het is onnodig, vervelend en niet aardig.’’ Houd je aan de regels. En tegen de mensen die denken; ach ik maak me niet zo’n zorgen, denk dan ook eens aan anderen.

 

In een crisis als deze is het juist belangrijk om ons aan de voorschriften van de overheid te houden en om te kijken naar de ander, de oudere bijvoorbeeld die wellicht in een isolement terecht komt en gebrek heeft aan basisbehoeften. Dus luister allemaal goed naar de ware woorden van mark Rutte!

https://www.redactie24.be/home