Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Spoor je gestolen of verloren laptop op met speciale software

Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren dat je laptop gestolen wordt of dat je deze verliest. Meestal was het zo dat je dan ook meteen kunt vergeten dat je dat ding ooit nog terugvindt. Maar nu niet meer: er is sinds kort relatief nieuwe antidiefstalsoftware als LoJack for Laptops en GadgetTrak op de markt waarmee je je gestolen of verloren laptop op kunt sporen. Al die uren onderzoek, al die aantekeningen en al dat verzamelde studiemateriaal hoef je op die manier dus niet definitief kwijt te zijn en dat is natuurlijk wel zo’n fijn idee.

Hoe werkt die software?

Met behulp van de speciale antidiefstalsoftware zijn gegevens te achterhalen over degene die je laptop heeft gestolen. Op deze manier kan de politie hem of haar hopelijk zo snel mogelijk in de kraag vatten. Verder worden – zodra de laptopdief online gaat – alle belangrijke gegevens en belangrijke bestanden van de gestolen laptop naar een beveiligde server op afstand gestuurd. De software brengt bovendien het gedrag van de dief op internet in kaart. Daar is onder andere uit af te leiden wie die laptopdief is en geeft het aanwijzingen over waar de dief zich bevindt.

Welk pakket kies je?

Er zijn softwarepakketten verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en ook in verschillende prijsklassen. Een basispakket kost meestal rond de € 40. De duurdere pakketten werken vaak met speciale insteekkaarten en een gps-zender. Daarmee kan de exacte locatie worden doorgestuurd van waar de laptopdief zich bevindt. Overigens bevatten veel van de duurdere laptops vaak al standaard antidiefstalsoftware. Intel heeft die antidiefstalsoftware bijvoorbeeld in de chips geïntegreerd. Daarnaast ondersteunt Intel de programma´s van Absolute Software, een van de belangrijkste aanbieders van antidiefstalsoftware. Absolute Software werkt met LoJack for Laptops.

LoJack for Laptops

LoJack for Laptops is een software gebaseerde gegevens- en systeembeveiligingsservice waarmee je je laptop op afstand kunt vergrendelen, bestanden kunt verwijderen en de locatie van je laptop kunt laten bepalen.

Is je laptop gestolen? Doe hiervan dan aangifte bij de politie en meld de diefstal daarna bij het Absolute Customer Center. Het Absolute Theft Recovery-team maakt vervolgens gebruik van geavanceerde forensische technologieën om je laptop op te sporen. Het team deelt deze informatie met de politie en vergroot zo de kans dat je je laptop weer snel terug hebt.

GadgetTrak

GadgetTrak is een antidiefstal-app die nog een optie biedt: de camera van de telefoon kan een foto nemen van de nieuwe eigenaar. Dan weet je tenminste hoe hij of zij eruit ziet en wordt het opsporen van de laptop en de laptopdief weer een stukje eenvoudiger.

 

Hulp nodig? Schakel dan mensen van pc reparatie rotterdam in.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-rotterdam/