Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Tatoeage verzorgen

Als je een tatoeage laat zetten, zul je het zeker van je artiest horen: zorg goed voor je tatoeage en later er niks mee gebeuren. Dit houdt in dat je het minstens twee keer per dag met een littekenzalf moet insmeren, niet meteen moet gaan sporten, er zoveel mogelijk vanaf moet blijven, niet mag zwemmen, de tatoeage niet in direct zonlicht mag komen en er niet teveel zweet in mag komen. Dit is natuurlijk heel veel om rekening mee te houden, vooral bedenkende dat het tussen de 4 en 8 weken kan duren voordat een tatoeage helemaal genezen is. Veel mensen houden zich er dus ook niet goed aan. Maar wat kan er dan gebeuren.

Als je bijvoorbeeld gaat krabben, dan maak je wond open. Het is namelijk echt een open wond, net als een schaafwond op je knie. Net als zo’n wond kriebelt het intens erg, maar zul je er toch vanaf moeten blijven. Want hoe vaker je krabt, hoe langer het duurt. Daarnaast zul je littekens krijgen. In plaats van dat je de littekens dan voorkomt, moet je een traject in zodat de littekens verminderen, maar dit duurt nog langer en doet ook pijn.

Daarnaast zijn alle bovengenoemde maatregelen er niet voor esthetische redenen, maar gezondheidsredenen. De huid waar de tatoeage opstaat, is namelijk heel erg gevoelig. En hierdoor is het veel vatbaarder voor infecties. Deze doen pijn en vertragen het genezingsproces, maar kunnen ook nog eens hele vervelende gevolgen hebben. Voor sommige mensen betekent het dat ze er ziek van worden, zo’n ontstoken lichaamsdeel krijgen dat het geamputeerd moet worden en er zijn zelfs mensen aan doodgegaan.

Kortom, volg altijd de instructies die jouw artiest jouw geeft voor de nazorg voor de tatoeage. Dan weet je zeker dat je goed zit en hoef je je geen zorgen te maken om de hierboven beschreven consequenties.

 

https://medimast.nl/