Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Voorkom vogels onder je zonnepanelen

Olie, kolen en gas zijn voorbeelden van fossiele brandstoffen. De brandstoffen zijn van groot belang voor het opwekken van energie. Bij de verbranding van de fossiele brandstoffen komt er veel energie vrij die bruikbaar is als energie.

Helaas komen er veel schadelijke stoffen vrij bij de verbranding, waaronder kooldioxide. De schadelijke stoffen dragen bij aan de klimaatverandering. Dit heeft veel kritiek opgeleverd op de huidige manier van energie opwekken. Als alternatief werd de markt verrijkt met een nieuw product: zonnepanelen.

De overstap

De kritiek bleef toenemen en het milieu ging er slecht aan toe. Er was behoefte aan een grote verandering. Minder energie verbruiken werd met een toenemende bevolking een onrealistisch doel, waardoor het oog werd gelegd op de overstap naar duurzame energiebronnen. Hieronder vallen onder meer windenergie, zonne-energie en waterkracht.

Gevaar van zonnepanelen

De panelen worden meestal op het dak van een woning geplaatst, dat is vaak de plek dat gedurende de dag het meeste daglicht vangt. Echter zien vogels de panelen als ideale plek om zich te nesten onder de zonnepanelen. Uiteraard zoeken vogels naar een droge, beschutte plek om een nestje te bouwen. Toch is vogels onder zonnepanelen geen gewenst gevolg, zo kan de situatie nog gevaarlijk uitpakken.

Oplossing gevonden!

We leven momenteel in een samenleving waar continu naar oplossingen wordt gezocht zodra er een probleem opdoet. Ook in dit geval komen diverse partijen met oplossingen. Eén van die oplossingen waren kauwen onder zonnepanelen.

Hierbij wordt er een strip, bestaande uit stevige kunststof, bevestigd onder het paneel. De strip beschikt over naalden die het voor vogels onmogelijk maakt om onder het zonnepaneel te komen. Daarbij zijn er tussen de naalden verbindingen gelegd, waardoor het ook niet mogelijk is tussen de naalden door te komen. Bij de materiaalkeuze is rekening gehouden met een onbreekbare eigenschap.  

http://birdblocker.eu