Bootcityjp
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Zonnepanelen

Door de uitbraak van het covid 19 virus is het veel rustiger op straat geworden. Regeringen nemen maatregelen dat mensen alleen nog op straat mogen zijn voor een goede reden en niet meer naar hun werk mogen. In Nederland is dat iets losser, maar ook hier gaan veel mensen niet meer naar hun werk toe. Dit heeft negatieve gevolgen op de economie natuurlijk, maar heeft ook positieve effecten. Voor het milieu is het ideaal dat we dus minder reizen en minder uitstoten. Dit is op grote schaal natuurlijk nog niet te zien, maar wel al in de natuur van deze landen. Zo is bijvoorbeeld in de grachten van Venetië de bodem en de vissen weer te zien en zwemmen er weer zwanen in de kanalen. Ook hier valt het te zien. De lucht is helderblauw en er is geen vliegtuigstreep aan te zien. Daarnaast is overal ter wereld de luchtkwaliteit in geen jaren beter geweest.

Genoeg reden dus om goed wakker geschud te worden. Milieumaatregelen zijn niet alleen heel goed op de lange termijn, maar ook op de korte termijn. Dus veel mensen denken, door deze veranderingen op korte tijd, er over na om een stuk duurzamer te gaan leven. Maar wat kun je nou precies doen om ervoor te zorgen dat het milieu gespaard wordt?

Neem bijvoorbeeld zonnepanelen! Dan kun je jouw eigen stroom opwekken, en ook nog eens helemaal groen. Veel mensen twijfelen hier al langer over, maar worden toch een beetje afgeschrokken door de kosten die het teweeg brengt. Het bedrag om het aan te schaffen is namelijk hoog. Maar opbrengst zonnepanelen is wel erg hoog. Dat moet zeker ook in gedachten gehouden worden. Daarbij kan er ook een subsidie zonnepanelen aangevraagd worden, waardoor er niet op eigen houtje zo’n bedrag neergeteld hoeft te worden door de klant.

http://www.wijsmanduurzaam.nl/