Bootcityjp
Computers / Internet / Web Design and Development

Accessoires voor de trampoline

De trampoline ontstond rond 1926 toen circusartiesten een verend matras gebruikte om capriolen op uit te halen. George Nissen hielp mee met de verdere ontwikkeling van de trampoline en de sport die daaruit ontstond: trampolining. Het werd al gauw geaccepteerd als sport, maar werd pas in 2000 op de Olympische Spelen van Sydney een Olympische discipline binnen de gymnastieksport. Trampolines kunnen dus gebruikt worden om op te sporten, maar in de tuin is het een fantastisch speelgoed waar kinderen zich uren op kunnen vermaken. Vandaag behandelen we enkele handige accessoires voor bij de trampoline.

 

Veiligheidsnet

Een veiligheidsnet voor trampoline is een onmisbare accessoire voor een trampoline. Als kinderen van de trampoline vallen, kunnen ze serieuze verwondingen oplopen, zeker als ze vallen op een harde ondergrond. Een veiligheidsnet zorgt er simpelweg voor dat er niet op de grond, maar op de trampoline gevallen wordt. Let er bij de aankoop van een veiligheidsnet op dat u het net van hetzelfde merk koopt als de trampoline, anders passen de palen niet op de aansluitingen van de trampoline. Ook moet u een net kopen met een diameter die overeenkomt met de diameter van de buitenkant van het frame.

 

Beschermrand

Bij de aankoop van een nieuwe trampoline wordt er standaard een beschermrand bij geleverd. Is de beschermrand echter versleten, omdat u de trampoline tweedehands koopt of omdat u de trampoline al jaren heeft, dan moet u niet te lang wachten met het kopen van een nieuwe beschermrand. De trampoline rand zorgt ervoor dat er geen voeten tussen de veren kunnen komen die de springmat verbinden met het frame. Hierdoor wordt de kans op blessures door het trampolinespringen dus aanzienlijk verkleind. Ook zorgt een goede beschermrand ervoor dat de veren en de stiksels beschermd worden tegen de weersomstandigheden. Als laatste ziet een trampoline mét beschermrand er natuurlijk mooier uit dan een trampoline zónder beschermrand.